Book online

Rezerviši
2
Odraslih
0
Djece

Očarani Bokom

JEDINSTVEN ZALIV... JEDINSTVENI HOTELI...

Boka Kotorska je najlepši i najjužniji zaliv u Evropi. Iznad uske obale izdižu se planinski vijenci koji štite ovaj predio od hladne kontinentalne klime. Prirodnom podjelom 4 manja zaliva: Herceg Novi, Risan, Kotor i Tivat čine ovaj Bokokotorski zaliv jedinstvenim. Kao nanizani biseri na obalskoj ogrlici nalaze se mali gradovi, bogati istorijom i kulturom: Kotor, Perast, Risan, Herceg Novi i Tivat. 

Herceg Novi odiše kombinacijom stilova: romantičnom, vizantijskom i orijentalnom arhitekturom. Risan je poznat po ostacima klasične kulture i rimskim vilama sa prelepim podnim mozaicima. Kotor, kameni grad zaštićen od strane UNESCO-a, je stari obalski i kulturni centar, koji je vekovima odoleo brojnim invazijama, a sada privlači veliki broj turista leti zbog svojih veličanstvenih crkava i trgova. Tivat je prošao sljedeće epohe: ilirska, rimsko-vizantijaska, srpska, mletačko-turska i austrijska o čemu svjedoče kako mnogi arheološki nalazi tako i postojeći spomenici stare arhitekture kao i pisani istorijski izvori.

Često pominjan kao najjužniji fjord u Evropi, Bokokotorski zaliv je zapravo kanjon rijeke. Visoke planine, koje se izdižu iznad obale, štite zaliv od otvorenog mora i hladne klime zimi. Ovo omogućava da raznovrsna mediteranska vegetacija buja na ovim prostorima: agava, palme, mimoza, oleander, kivi, nar i ljekovito bilje.