Rezerviši
 • Casa del Mare Blanche
 • Casa del Mare Mediterraneo
 • Casa del Mare Amfora
 • Casa del Mare Essenza
 • Casa del Mare Vizura
 • Casa del Mare Pietra
 • Odaberite hotel
Dolazak
Odlazak
2 odraslih, 0 djece

Broj gostiju

Odraslih
Djece
Potvrdite

Odaberite datume

Casa del Mare blog
17. Septembar Jedinstveno enogastronomsko iskustvo u Crnoj Gori

Super Tuscany Wine Event

Super Tuscany wine & dine događaj

Jedinstveno enogastronomsko iskustvo u Crnoj Gori, uparivanje najkvalitetnijih toskanskih  vina sa unikatnim degustacionim menijem od šest slijedova specijalno kreiranog od strane šefa kuhinje sa MIšelinovom zvjezdicom, gospodina Erosa Pika, koji će vas, zajedno sa vinskim ekspertom, gospodinom Majkom Šorom voditi kroz edukativnu večeru i približiti vam tajanstveni svijet uparivanja hrane i vina.

Bilo nam je zadovoljstvo proteklih mjeseci voditi vas kroz naše magično enogastronomsko putovanje, koje će 17. septembra stići do svog posljednjeg stajališta za ovu sezonu. A kako drugačije krunisati našu ljubav prema dobrom životu i hedonizmu no sjedinjavanjem naše dve najveće strasti: hrane i vina.

Zato vas pozivamo da budete naši gosti na edukativnoj noći uparivanja prestižnih toskanskih vina sa hranom u šest slijedova, koju će za vas spremati šef kuhinje sa Mišelinovom zvjezdicom, gospodin Eros Piko lično. Imaćete priliku da degustirate ekskluzivna toskanska vina iz 2012. godine i osjetite kako njihove arome savršeno upotpunjuju nepatvorene ukuse naših lokalnih delicija. A kako se u hrani uživa svim čulima, tu su naši dragi Mike Shore, stručnjak za vina i chef Eros Piko koji će vas zajedno sprovesti kroz tajanstveni  i nadasve nevjerovatni svijet uparivanja hrane i vina.

Broj mjesta je ograničen. Rezervišite vaše mjesto na vrijeme i dođite da zajedno uživamo u duhu Toskane u srcu naše Boke kotorske.

Vrijeme: 17. Septembar od 19:30h

Cijena večere u kombinaciji sa vinom: 150 €

Rezervacije na broj: +382 (0)67 099 139  ili putem mejla: wineanddine@casadelmare.me

 • Casa del Mare 0
 • Casa del Mare 1

Casa Epico – magija Mediterana kod kuće

U vremenu kada je ljetovanje kod kuće  zbilja najbolja i najsigurnija opcija, donosimo vam na kućni prag najljepše od Mediterana.

U Casa del Mare  inovativnost je visoko na listi prioriteta a takav je i naš projekat Casa Epico koji realizujemo sa Michelin star chef-om Eros-om Picco-m.

Eros je prošlog ljeta po prvi put u Crnoj Gori priredio pravo Michelin star kulinarsko iskustvo svim posjetiocima Mediterraneo hotela, a ove godine  zajedno sa Erosom  započinjemo višegodišnji projekat pop up restorana Casa Epico, kojim spajamo najbolje od naša dva brenda i Mediterana na bokeški način.

Dom mediteranskih ukusa “Casa Epico” je planiran za narednu godinu kao višenedeljni pop up restoran, a ove godine - a sve u skladu sa situacijom i mjerama NKT-a - realizovaćemo nekoliko najavnih večeri na kojima će Eros i Casa del Mare chef-ovi najbolje mediteranske recepte spremati uz pomoć lokalnih sastojaka i u posebnim srebrnim posudama poznatim po svojim antibakterijskim svojstvima i kao čuvari autentičnih ukusa. 

Casa Epico je kombinacija tipičnih lokalnih ukusa i svježih domaćih namirnica sa ukusima Mediterana uz najmodernije i najbolje tehnike obrade i pripreme.

Priredićemo za vas  sitne radosti i čisti hedonizam na rooftop-u našeg  Casa del Mare Mediterraneo hotela, odakle se pruža pogled na cijeli zaliv 14., 15. i 16.avgusta.

Ovo ljeto biće samo početak jedne velike priče o ljudima i običajima, o lokalcima i tradiciji,  o Mediteranu koji je u svima nama i nigdje se ne završava. Ovo je  priča o nama i našoj gastronomiji, o vinima i ukusima, o prirodi i bilju, o začinima i tajnama bez kojih ni Casa del Mare ne bi bila ono što jeste.

Erosova inovativnost i kulinarska magija, strast i inovativnost Casa del Mare chef-ova, miris Mediterana kroz svaki gang, učiniće da na jednu veče zaboravite na izazove svijeta u kojem se nalazimo, a da new normal ne bude tako nepoznato i strano.

Postoje mjesta koja vam oduzimaju dah, zbog kojih putujete satima da biste stigli do njih, a nekada su ona u vašem najbližem okruženju.

Informacije & rezervacije +382 69 700 702

 • Casa del Mare 0
 • Casa del Mare 1
 • Casa del Mare 2
 • Casa del Mare 3
 • Casa del Mare 4
 • Casa del Mare 5

Casa Epico projekat

Kreativnost, ambicija i želja da svakodnevno budemo bolji i inovativniji  i 10 godina unazad kada smo počeli našu Casa del Mare priču i dan danas  visoko  su na listi od koje  nikada ne odstupamo. Iza nas su mjeseci prepuni izazova ali i period u kome smo jedni od drugih učili, jedni u druge vjerovali, razmjenjivali ideje i koncepte,  u mislima imajući samo jedan cilj, bolju i vrjedniju viziju koja će dodatno obogatiti Casa del Mare hotelsku grupaciju.

Danas  možemo govoriti o prvom rezultatu jednog velikog  truda ali i još veće vjere, u danima kada je zbog svjetske pandemije Covid19 virusa vjerovati bilo teže  nego obično. Ime na koje smo već sada ponosni je Casa Epico -  projekat  koji će  o Case del Mare i Crnoj Gori, zemlji tradicije koja na najbolje načine spaja staro i novo, pričati jednu sasvim drugačiju priču. Zbog toga, Casa Epico na crnogorski dio Jadrana dovodi majstora italijanske i mediteranske kuhinje, Michelin star kuvara Eros-a Picca, kojim želimo spojiti  najbolje od naša dva brenda i Mediterana na jedinstven, bokeški način.

Eros je prošlog ljeta po prvi put u Crnoj Gori priredio pravo Michelin star kulinarsko iskustvo svim posjetiocima Casa del Mare Mediterraneo hotela, a ove godine sa njim započinjemo višegodišnji projekat pop up restorana Casa Epico.

Pročitaj više...

Hobotnica ispod sača- elegancija, gušt i ukus

Tek što ste među bijelim krilima našeg baldahina na Bocasa plaži pronašli onaj mir i fokusiranost na modrinu i plavetnilo, na more ispred i tirkizno nebo iznad vas, i spontano i namjerno priznajemo da smo vas omeli našom glavnom atrakcijom. Današnji catch – hobotnica! Ovog popodneva priredila nam je gušt i za oko i za nepca.

Svježi ulov, jedan na jedan, kakav ulov od 13 kilograma! Kažu naši lokalni  ribari da veću u zalivu nisu lovili. Ne znamo da li su bili ponosniji na svoj ulov ili na njenu ljepotu. Intenzivan a harmoničan spektar  boja i njene kao barokne forme. Zadivila nas je i uzbudila sva čula. Kuvari su se pobrinuli  za ostatak posla. Napravili nama i našim gostima ugođaj koji već smatramo jednim od najboljih u ovom netipičnom ljetu. Hobotnica je tradicionalna za nas koji živimo na moru. Različite su metode pripreme a danas smo se odlučili za jednu od najboljih. Koristili smo sač, veliki metalni poklopac koji dosta podsjeća na šuplje zvono ispod kojeg se mogu peći različite delicije. Sač je specifičan za cijeli Balkan i vjerovatno ovaj magični poklopac potiče sa Bliskog istoka gdje je slična forma bila česta za pravljenje hljeba i drugih peciva. Možete ispod sača krčkati u sopstvenom soku meso, povrće i pite tako što preko njega stavite žar . Pečenje je uravnoteženo, temperatura ravnomjerna a sokovi u kojima se hrana doslovice kupa stapaju različite arome u jednu i jedinstvenu. Upravo onu koja vas je omela na baldahinu sa početka priče. Mi smo dašanji užitak dopunili domaćim krompirom, svježim povrćem i tajnim začinima iz naše kuhinje. Poslužili smo lokalno vino i guštali uz obalu dok se mlada mjesečina tiho šunjala.

 • Casa del Mare 0
 • Casa del Mare 1
 • Casa del Mare 2
 • Casa del Mare 3

Boka- najbolje čuvana tajna Evrope

 „Zovu Bokom onaj čarobni zalijev u koji se spuštaju i tonu kršovita i skoro nepristupna brda južne Hercegovine i Crne Gore. Kažu ljudi, koji svijet obađu, da je taj jedan od najljepših položaja zemlje; i zbilja bi rekao da se je ovdje priroda igrala kad je svoje čudesno djelo na mahove stvarala.“ – Stefan Mitrov Ljubiša

Boka je ljubav koju teško možete izbjeći. Jedan je od najljepših zaliva na svijetu, crnogorski biser od koga će u trenutku zastati dah. Tu gdje su se vrleti uronile u more i napravile najljepše pejzaže, gdje sudar dva beskraja rađa čudesnu modrinu Jadrana i gordost Lovćena.

Ako se prepustite čempresima, borovima, starim maslinjacima i uvalama gdje su uplovljavale venecijanske galije, mletački jedrenjaci, lađe i brodovi svjetskih putnika i namjernika biće vam jasno zbog čega je Boka oduvijek bila na oku osvajača. Ona je i danas sudar dvije civilizacije i ono mjesto gdje se meditativni duh Istoka ispreplijetao sa šarmom zapadnog svijeta. I gotika i renesansa i barok oblikovali su kulturno-istorijski život Boke i pretapajući se kasnije u sve ono što je donijelo savremeno doba zadržali autentičnost i vrijednost koja vječno traje.

pričitajte više ...

Vidi galeriju

Gallery Casa del Mare blog 1
Gallery Casa del Mare blog 2
Gallery Casa del Mare blog 3
Gallery Casa del Mare blog 4
Gallery Casa del Mare blog 5
Gallery Casa del Mare blog 6
Gallery Casa del Mare blog 7
Gallery Casa del Mare blog 8
Gallery Casa del Mare blog 9
Gallery Casa del Mare blog 10
Gallery Casa del Mare blog 11
Gallery Casa del Mare blog 12
Gallery Casa del Mare blog 13
Gallery Casa del Mare blog 14
Gallery Casa del Mare blog 15
Gallery Casa del Mare blog 16
Gallery Casa del Mare blog 17
Gallery Casa del Mare blog 18
Učitaj još
Izrada sajta